Ez a recept nem szokásos carbonara hisz füstölt szalonna helyett darált hús van benne,tojás meg parmezán helyett meg tejföl és kukorica keményítő.Szóval ez inkább egy tészta szósz receptje,de amikor itthon szóba kerűl a carbonara akkor erre gondolunk mind ketten.Először megpucolunk és apró kockára vágunk egy fej hagymát,ha játszani akarunk a színekkel lehet az lila is.Ez után egy kevés olajon megpirítnuk felkockázott hagymát. Ez után mehetnek rá a fűszerek:só,bors,veveta,fokhagyma vagy fokhagyma granulátum,oregano,bazsalikom.Ha ezzel is megvagyunk mehet rá a darált hús. Ezt kifehéredésig pirítjuk majd mehet rá a tejföl mejből 2-3 evő kanál elegendő.Ezután mehet bele a kukorica mejből 200 gramm elegendő. Ha ez is megvan mehet bele a tárkony.Ha ez is kész felengedjük annyi vízzel hogy egy sűrű levest kapjunk ekkor mehet hozzá egy leves kocka és egy csipet petrezselyem zöld.Ha ezzel is megvagyunk készre főzzük és utánna ízesítünk ha kell.Ha kész három evő kanál kukorica keményítőt el keverünk egy pici vízzel és besűrìtjük vele a tészta szószunkat. Tésztával és reszel sajttal a tetején tálalom.Jó étvágyat.